Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Zivot bez cukrarny' |
Od: Nadia |
Vloženo: 17.10.2004 6:03:05 |
Vazeny pane Sedlacku, ani nevite, jak se mi sbihaji sliny, kdyz ctu Vase (velmi srozumitelne!!!!) odpovedi. A zaroven je mi smutno, ze svym pratelum zde, v kanadskem Vancouveru, mohu nabidnout jen zlomek toho, co je v nasich ceskych cukrarnach obvykle: zakusky z odpalovaneho testa, cukrovi, dorty a rolady plnene slehackou ... Zamerne pisu "slehackou", protoze kremy uvadene v beznych kucharskych knihach, jako nastavovane moucnou kasi nebo pudingem, nejsou to prave. Uz jsem psala jednomu cukrarskemu ucilisti, ale bohuzel, recepty mi napsat nemohou a zadne "Receptury cukrarskych vyrobku" neexistuji.
Mam na Vas tedy prosbu: mohl by jste mi prozradit, z ceho je treba krem na spicky (slehana vejce s cukrem v pare + maslo? A da se neco podobneho vyrobit pouze z bilku?), jak na ty indianky tak krasne nanesete cokoladovou polevu? A jak proboha dokazete dostat tu polevu na indianky???? A jak na parizskou slehacku?
Zda se mi, ze cukrarina je nejen umeni ale i veda. Tady v Kanade je jina mouka i maslo, tak vzdy provadim zaznamy o peceni, abych treba nepouzila dvakrat nevhodnou mouku. Mozna by bylo nejlepsi odletet do Ceska a absolvovat kurz. Ale to by me uz nikdo z ceske cukrarny nedostal!
Moc Vam dekuji, pokud neni mozne mi odpovedet, zlobit se nebudu, budu experimentovat dal! Oni stejne snedi vsechno, co je sladke! Jen mi je lito, ze jim neumim ukazat, ze tak malicka zeme, jako je Ceska Republika, ma i jine hodnoty nez architektonicke pamatky.
Preji pekny den
Vase Nadia Hanakova Janis |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|