Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Lámání polevy při krájení' |
Od: Jana |
Vloženo: 02.11.2014 20:32:14 |
Dobrý den, já jsem teda amatér, ale osvědčil se mi tento postup: do polevy (čokolády na vaření) přidám 100% tuk a pár lžic oleje, nebude potom tak tvrdá. Před krájením řezů si polevu případně krémové olemování rozpustím horkým nožem. Nůž nahřeju nad plotýnkou (nasucho) a pomalu zabořím do řezu v místě, kde budu krájet. Nechám nůž roztavit jenom krém a polevu, to se pozná, že poleva povolila, opatrně vytáhnu, otřu o ubrousek a postoupím na další řez. Nahřátý nůž mi vydrží tak 2 - 3 řezy, pak nahřívám zase. Tímto možná zdlouhavým způsobem si naznačím všechny řezy, vypnu plotýnku a ostrým nožem v roztavených stopách dokrojím. Už nenahřívám, poleva nepraskne, protože je rozkrojená tavením. Nůž po každém řezu otírám, aby na polevě nebyly drobky. A samozřejmě řezy musí být pořádně ztuhlé. Ať se daří!! |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|