Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Lámání polevy při krájení'

Od: Jana

Vloženo: 02.11.2014 20:32:14

Dobrý den, já jsem teda amatér, ale osvědčil se mi tento postup: do polevy (čokolády na vaření) přidám 100% tuk a pár lžic oleje, nebude potom tak tvrdá. Před krájením řezů si polevu případně krémové olemování rozpustím horkým nožem. Nůž nahřeju nad plotýnkou (nasucho) a pomalu zabořím do řezu v místě, kde budu krájet. Nechám nůž roztavit jenom krém a polevu, to se pozná, že poleva povolila, opatrně vytáhnu, otřu o ubrousek a postoupím na další řez. Nahřátý nůž mi vydrží tak 2 - 3 řezy, pak nahřívám zase. Tímto možná zdlouhavým způsobem si naznačím všechny řezy, vypnu plotýnku a ostrým nožem v roztavených stopách dokrojím. Už nenahřívám, poleva nepraskne, protože je rozkrojená tavením. Nůž po každém řezu otírám, aby na polevě nebyly drobky. A samozřejmě řezy musí být pořádně ztuhlé. Ať se daří!!


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.