Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Kremrole' |
Od: aja |
Vloženo: 22.09.2006 14:13:24 |
Je pravdou,že na výši lepku a druhu tuku záleží,aby se listové těsto opravdu povedlo.Též záleží na poctivém překládání.Pokud nechcete zažívat další zklamání při pečení kremrolí z listového těsto dávám k dobru těsto mé babičky,které nikdy nezklame.Je to těsto jednoduché a ve velké oblibě,jak na kremrole tak na šátečky.Já ho používám i na vánoční cukroví. 500g hladké mouky 250 ml šlehačky na šlehání 250g omegy-stoprocentní tuk Vše na vále dobře,ale rychle propracujeme a dáme na 2 hodiny do lednice,aby se dobře rozložila mouka.Pokud se těsto lepí,což je způsobeno vhlkoustí mouky,stačí přidat mouku a zapracovat.Vyvalujeme silnější plát,asi jako na linecké.Na kremrole řežeme pásky,které natáčíme na trubičky.Na šátečky krájíme čtverečky,do středu trubičku a protilehlé konce přeložíme přes trubičku.Nepotíráme vejcem. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|