Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Šlehání bílků /pusinky/' |
Od: Jana |
Vloženo: 15.09.2015 21:39:36 |
Dobrý den, na tomto webu existuje v poradně téma Sníh do trubiček. Sama jsem s ním měla velké problémy, ale zdejší cukráři mi poradili a od té doby je to v pohodě. Když peču trubičky a plním je tím sněhem, někdy mi sníh zůstane a já z něho peču pusinky. Jediný problém je, že je u nás doma nikdo nechce, tak je rozdávám... Takže moje taky amatérská rada zní - udělejte na pusinky stejný sníh, jako na plnění listových trubiček. Poměr používám tento: krupicového cukru dávám dvojnásobek váhy bílků, tedy např. 10 dkg bílků a 20 dkg cukru. Nejprve uvařím 2/3 cukru s trochou vody, až vaří malými bublinkami, začnu šlehat bílky do tuha. Po vyšlehání bílků do nich přidám 1/3 cukru a ještě šlehám. Mezitím se cukrový rozvar dostane na požadovanou teplotu, vyzkoušejte to drátěným očkem. Když ho ponoříte do roztoku, utvoří se v očku blána a když do ní fouknete, musí vyletět řada spojených bublin. V tomto okamžiku můžete horký rozvar pomalým pramínkem zašlehávat do bílků. Sníh tím nabude na objemu a bude se lesknout. Po vypotřebování všeho rozvaru ještě chvíli šlehejte. V tomto sněhu určitě nenajdete žádný nerozpuštěný cukr, je to super jemný krém. Když dělám pusinky, přimíchám do tohoto sněhu na závěr ještě trochu prosátého moučkového cukru, jenom jemně stěrkou. Množství nevím, většinou lžíci nebo dvě. Peču je na papíře asi na 150 C, je jedno, jestli na horkovzduch nebo obyčejně. Ale tu teplotu prostě musíte vyzkoušet sama, každá trouba je fakt jiná. Přeju hodně zdaru! |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|