Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Sdílená cukrářská výrobna' |
Od: David |
Vloženo: 16.09.2015 17:31:49 |
Nedávno jsme si na dané téma dělal také kalkulaci a zde jsou moje poznámky, které se mohou hodit i pro vás. Nájem - prostor, který vyhovuje HACCP, má samosatný vstup, místo na sklad, WC pro zaměstannce - reálně aby se tam dalo dělat - pod 4000 Kč za metr čtvereční na rok jsem v Praze nic nenašel, tedy za 40m2 - cca 13000 Kč měsíčně, energie - reálný odhad 2000 Kč měsíčně, likvidace odpadu pro podnikatele 500 Kč měsíčně, stěry z výroby (bakterie,atd) 2x ročně po 4000 Kč, tedy 700 Kč měsíčně Voda - 1000 Kč měsíčně, vybavení do provozovny na leasing, měsíční splátka na 3 roky - 4500 Kč měsíčně - a to jsem se držel s vybavním při zemi pro jednoho cukráře. Když jsem si to spočítal, že budu pracovat jako normální člověk 5 dní v týdnu, tak to mám náklady na provozovnu cca 1000 Kč za den. Pokud by se tam střídali 2 lidi, tak je to na každého 500 Kč za den. Je to moc nebo málo? Když bych udělal 1 dort za den, tak je to samozřejmě nesmysl. |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|