Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Cukrář Kubišta Josef z Liberce'

Od: Huska

Vloženo: 30.09.2015 17:37:57

jsou to jakostní a surovinové normy cukrářských výrobků r 1962, raději bych to okopíroval, ale zkusím to nějak opsat....
hlavní znaky postupu:
Z lehkého čokoládového krému se na hlazený papír, sáčkem s hladkou trubičkou nastříkají bochánky (buflery) o váze necelých 4,5 dkg. Po ztuhnutí se bochánky jednotlivě vkusně přestříkají cukr. kakaovou polevou. Do poháru o obsahu asi 2dl se naleje čokoládové šodó(2dkg), na které se sáčkem nastříká pevná šlehačková náplň a přiloží se (zamáčkne) kostka sachrové hmoty. Na povřch se položí zdobený dostatečně ztuhlý čokoládový bochánek, kolem kterého se vkusně nastříká šlehačková náplň. Střed bochánku se ozdobí proslazenou třešní.

množství je na 100ks
Šodó náplň- cukr krupice 0,75kg, kakaový prášek 0,25, smetana ke šlehání 1,25 - cukr, kakao a smetana se smísí a za stálého promíchávání se svaří. Vychladlá náplň, se již nenašlehává a zpracovává se v polotekutém stavu.
Lehký čokoládový krém- cukr krupice 1,1, ztužený pokrm. tuk 0,22, máslo 1,1, vejce 0,44, žloutky 0,44, rum 40% 0,396, cukr. kakaová poleva 1,012, vanilka proutková 0,009 - vejce a žloutky se nechají s cukrem vyšlehat. Do vyšlehané hmoty se při stálém míchání postupně přidává mírně nahřáté máslo a pokrmový tuk. Dokonale vypěněná hmota se ochutí vanilkou, CKP a rumem.
Sachrová hmota - cukr krupice 0,375, cukr moučka 0,1, mouka hrubá 0,1, mouka hladká 0,13, margarin 0,225, žloutky 0,25, bílky 0,45, kakaový prášek 0,125 - Bílky se vyšlehají s krupicovým cukrem, v druhé nádobě se tře tuk s cukrem moučkou a postupně se přidávají žloutky. Obě vyšlehané hmoty se spojí a lehce promíchají s prosátou moukou a kakaovým práškem.
Šlehačková náplň - smetana ke šlehání 3,47, cukr moučka 0,18
Cukr. kakaová poleva - cukr. kak. poleva 0,2, ztužený pokrm. tuk 0,05
Proslazené ovoce - třešně 0,4

Doufám, že tam není moc překlepů a vyznáte se v tom.......


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.