Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Harlekýn recept'

Od: Jana

Vloženo: 27.04.2016 14:01:26

Dobrý den,
nevím, jestli dělávám opravdový Harlekýn, ale říkám mu tak. Je to jednoduchý kakový piškot bez přidaného tuku, takže na formu dia 24 cm bych použila:
5 bílků
10 polévk. lžic cukru krystal nebo krupice
vyšlehat do tuha, pak přidat
5 žloutků, chvíli šlehat, nakonec přidat
8 polévk. lžic polohr. mouky
2 polévk. lžíce kakaa. Nešlehat, jenom lehce vmíchat. Na dno formy položte pečicí papír, normálně upečte.
Na tmavou šlehačku vliju do hrnce jedno balení 31% nebo 33% smetany a přidám 1 tabulku čokolády na vaření, pokud chcete lepší, použijte víceprocentní čokoládu. Nemusí to vařit, jenom nechám rozpustit a zchladnout. Pak vyšlehám, přidám špetku soli. Upečený a vychladlý korpus proříznu, prokapu oslazenu kávou s rumem, potřu marmeládou a částí tmavé šlehačky a přiklopím. Nahoru nastříkám proplétaný vzor, kdy střídám tmavou a bílou šlehačku. Nakonec můžete nahoru nastrouhat trochu čokolády. Je to jednoduché a ani vás to finančně nezruinuje.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.