Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: turecký med a žužu' |
Od: Terminator |
Vloženo: 08.01.2018 0:33:53 |
Krystalový cukr rozpuštěný ve vodě v hustý sirup se invertuje kyselinou vinnou (asi 10 g na 30 kg cukru) mírným varem za neustálého míchání. Po určité době vaření (kdy se táhne v nitkách) se nechá vychladnout. Přidá se sníh ušlehaný z čerstvých bílků. Znovu se za neustálého míchání zahřívá, až směs zhoustne a cukr začíná karamelizovat. Do chladnoucí směsi se vmíchají lískové oříšky nebo mandle a trochu aromatického medu.
Doplnění: 400 ml vody Jedlou sodou se zneutralizují zbytky kyseliny. Sody asi 1,3 – 4 gramy. Invertovaný cukr se zabarví do světlecitrónové barvy. Invertování probíhý 2 – 3 hodiny při teplotě 80 – 85 stupňů celsia.
|
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|