Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Náhrada řepného cukru, cukrem fruktózním' |
Od: Richard Fládr |
Vloženo: 13.06.2018 18:21:18 |
Omlouvám se, že jako čerstvý důchodce a začínající cukrář-amatér se obracím s dotazy na profesionály. Ale na koho jiného bych ale se měl obrátit, že? Dotaz č. 1: Lze při výrobě marcipánu nahradit řepný cukr cukrem fruktózovým? A pokud ano, pak jaký by měl být poměr tohoto cukru a mandlí, aby vznikl kvalitativní i chuťový ekvivalent pravého marcipánu (50% madle + 50% řepný cukr)? Dotaz č. 2: Po předcích jsem zdědil řadu různých, dnes již i neobvyklých, kovových formiček na krémy plněné drobné stolní zákusky. Bohužel mé pokusy tyto formičky použít na tvarování marcipánu jako korpusů pro plnění různými zmrzlinami a sorbety (vlastní výroby) skončily žalostně, z formičky jsem je nedostal ven bez naprostého zničení. Je nějaký postup, umožňující po vytvarování marcipánu ve formičce, jej také snadno bez zdeformování ztvarovaného marcipánu z této formičky dostat ven? R. Fládr
|
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|