V nasi rodine se traduje recept na turecky med, neni vubec slozity:
3 bilky, 180 g cukru, 100 g medu, 120 g sekanych orisku /vlasske, liskove/
Rozehrejte med, nesmi varit. Bilky s cukrem slehejte v horke vodni lazni dokud nezhoustnou, potom tenkym praminkem za neustaleho michani prilejte med, potom primichejte nasekane orisky.
Nechte prochladnout, natrete na bile oplatky, nahoru opet oplatky a lehce zatizit prkenkem, nechat pres noc. Verze bez oplatku je stejna, opatrne, hodne veci lepi, nejlepe se mi osvedcil pecici papir nebo voskovany, jde to i s alobalem, ale hmota se musi nechat skoro uplne vychladnout.
Doporucuji pripravit rovnou dvojitou davku :-)
Zuzu - nevim jestli myslime tu samou vec, jiny kraj, jiny mrav. Napiste prosim co presne se skryva pod timto nazvem, urcite se recept nekde schovava.
Preji uspechy s tureckym medem, s pozdravem
Tomas Sedlacek