Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Piškotová roláda'

Od: Vladimír

Vloženo: 01.02.2020 7:20:20

Dobrý den,jsem cukrář ,na rolády jde použít tři hlavní typy,1.nahrivana lehká hmota,2.lehka šlehaná hmota za studena 3.lehka šlehaná hmota za přidání rychlosehaci pasty , já , dělám hlavně tu nahřívanou recept pochází ze škoda gastro Plzeň ,kde bývala cukrářská výrobna na dvě rolády budete potřebovat ,8vajec,100g.cukr krupice, které v kotlíku nahrejeme lajcky řečeno jako polévku (až nám budou prsty na koncích lehce pálit ale ne zas moc, šleháme docela dlouho dokud nemáme dokonale vyslehanou kyprou hmotu, poté doni zamícháme prosatou mouku 100 g,a opatrně promícháme vařečkou,a pečeme cca 200 c podle druhu péče či trouby,2.varianta možná jednoduší na přípravu na 2 rolády budeme potřebovat 6 vajec , bílky zvlášť , žloutky zvlášť, vyšleháme si bílky za postupného přidávání cukru krupice 180 g, po důkladném vyšlehání zamícháme na dvojku žloutky, po té do hmoty opatrně zamícháme vařečkou 190g prosate mouky z 10 g. Kypřící prášek, a se lžící oleje, opatrně zamícháme a pečeme na 180 stupňů,dle druhu pece či trouby, PS vejce sice udávám v počtu ale záleží na velikosti já používám velké či domácí ty z obchodu po třiceti kusech bývají menší ,tak si na to dávejte pozor


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.