Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: chyby perníka'

Od: olouszek

Vloženo: 25.11.2006 13:01:56

Dobrý den, nevím zda bude má odpověď ještě aktuální. Jsem technoložka z cukrárny kde se perník vyrábí, pokud jste prováděla vyrobu těsta klasickým způsobem kde musí proběhnout inverze cukru, tak suchost těsta byla pravděpodobně způsobena, nedodržení tech postupu, korpus po upečení se potřebuje uležet. Předpokládám že jste těsto měla řádně uleželé a vyzrálé, po upečení ztvrdne, ale po týdnu se korusy z peníku opet dostávají do vláčné formy. Musí se proležet suroviny. Co se týká polevy tak pokud děláte z bílků, ej vždy si udělat dávku pouze na jeden den. Něvěšte hlavu klasické perníkové těsto po upečení zvlhne.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.