Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: chyby perníka' |
Od: olouszek |
Vloženo: 25.11.2006 13:01:56 |
Dobrý den, nevím zda bude má odpověď ještě aktuální. Jsem technoložka z cukrárny kde se perník vyrábí, pokud jste prováděla vyrobu těsta klasickým způsobem kde musí proběhnout inverze cukru, tak suchost těsta byla pravděpodobně způsobena, nedodržení tech postupu, korpus po upečení se potřebuje uležet. Předpokládám že jste těsto měla řádně uleželé a vyzrálé, po upečení ztvrdne, ale po týdnu se korusy z peníku opet dostávají do vláčné formy. Musí se proležet suroviny. Co se týká polevy tak pokud děláte z bílků, ej vždy si udělat dávku pouze na jeden den. Něvěšte hlavu klasické perníkové těsto po upečení zvlhne. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|