Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: odpalované těsto' |
Od: Vladimír |
Vloženo: 01.08.2020 19:37:56 |
Dobrý den, jsem cukrář a sbírám staré cukrářské recepty po cukrářích, nejlepší věnečky a větrníky jsou z mléka, tento recept se již dělal ze starého Rakouska, bohužel ve válce a po druhé světové válce mléko nahradila voda, a máslo nahradil tuk a později olej, což je podle mého velký rozdíl!!!!, Já dávám na půl litru mléka čtvrt kila másla, poté dám vařit do kotle, a ještě tam přidávám špetku soli, hned jak se začne z mléka másla a soli vařit přidám prosátou hladkou mouku 300g, až se směs důkladně protestuje provaří dám kotel do stroje a protínačkou míchám , až je směs vychladlá, poté postupně když se to míchá přidávám celé vejce dohromady 8 až 9 vajec ale záleží velmi na velikosti vajec!!!!!, Poté znova dobře promíchám a stříkáme cukrářským pytlíkem a řezanou trubičkou na pečící papír nebo pomaštěný plech věnečky zlehka postříkáme vodou dáme do trouby v které může být klidně i rendlík s vodou a dáme péct já osobně dávám péct na 200 Celsia když věnečky už vypadají že se dotýkají tak snížím teplotu na 170 nebo 180 aby věnečky Po upečení nespadly!!!, |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|