Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Kokosky jako z cukrárny' |
Od: Zdeněk |
Vloženo: 06.01.2007 18:34:27 |
Zdravím,jestli Vám to pomůže,přidal bych další komentář ke kokoskám. Je to recept z cukrárny- Bílky-500ml Cukr krupice-1 kg Kokos-50 dkg Marmeláda-2 karty Výrobní postup- Bílky-asi 400 ml s cukrem se nahřejí v kotli na 60 stupňů-poznáme to,když vložíme palec do bílků,mělo by nás to mírně pálit,pokud by to bylo míň,kokos se špatně spojí a kokosky budou hrudkovaté při stříkání,přidáme kokos,marmeládu a mícháme na 1 stupeň do studena. Tím začíná hmota tuhnout a přidáme zbývající část bílků a pokud by to bylo řídké,přidáme pouze hrubou mouku,stříkáme na plech s papírem nebo namažeme a vysypeme plech moukou. Jelikož je v cukrárně horkovzdušná trouba,recept je na 5 plechů,nastříkají se na plech a hned se dají do trouby,kdyby delší dobu stály,na povrchu by oschly a v troubě by popraskaly. Teplota pečení je 125 stupňů,ventil je nahoře zavřený,aby se nahromadila v troubě pára a kokosky vyjely nahoru,jakmile chytnou barvu,otočit ventilem na druhou stranu,aby pára odcházela a kokosky se suší,pečou se asi 1 hod. Když je dělám doma,dám bílky s cukrem do mlékovaru,abych to nemusel míchat a nespálilo se to,přidám vše ostatní a k tomu přidávám bramboru,která kokosky zjemňuje,je to tajný recept cukrářů,nestříkám to hned,ale až hmota vystydne,jednou jsem to dával horký do trouby a mírně se to spálilo,doma mám taky horký vzduch,jelikož furt peču,ale cukrařinu už dělám pouze brigádně,protože je málo placená-pečupři 125 stupních asi 20-30minut,po vystydnutí je dám do pytlíku a do mrazáku,kde dlouho vydrží,kdykoliv je vyndám,do 15 minut jako čerstvé. Ať to vyjde Zdraví Zdeněk-když budete potřebovat pomoct přes pečení,rád pomůžu
|
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|