Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Zivot bez cukrarny' |
Od: Silvie |
Vloženo: 03.12.2004 21:19:56 |
Jeste k te parizske slehacce: zasadne nepouzivam tu otresnou americkou" kakaovou moucku",,ktere rikaji kakao od firmy Hershey's! Zrovna tak cokolady na vareni od teze firmy chutnaji otresne po vosku;v lepsim pripade po soje. Pouzivam Lindt&Sprungli 70% cokoladu a holandske kakao.Lindt je urcite v Kanade k sehnani stejne jako kvalitni tmave kakao-jako laik se ridim (aspon u kakaa)barvou=cim tmavsi,tim vetsinou kvalitnejsi. Moc se mi pri peceni osvedcila Zlata kniha Mary Berryove Dezerty a cukrovi (je vyobrazena i on-line -kdyz kliknete na cukrarske knihy). Parisskou slehacku jsem zkousela uz mnohokrat-rozpustit ve smetane cukr s kakaem,nechat vzkypet a vychladnout nebo vyslehat vse do peny rovnou za studena a muzu rict,ze to nebyl moc velky rozdil.Myslim,ze vysledek zavisi na kvalite kakaa a smetany,co pouziju.V Knize od Mary Berry mi moc chutnal cokoladovy krem na dort na str.105-cituji: v teflonovem hrnci na strednim ohni uvedte do varu 350ml huste smetany,225g cokolady na vareni nalamane na kousky a 60g masla.Za staleho michani povarit dohladka.Prelijte do vetsi misy a v pokojove teplote nechte vychladnout.Pak ji uslehejte na jemny nadychany krem. Jediny problem s timhle kremem je,ze pak musite korpus potrit kosmicku rychlosti,protoze krem rychle tuhne.Je ale moc dobry,kdyz pomineme,ze je to kaloricka bomba:-). |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|