Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Brousek, zákalec.' |
Od: Jan Konečný |
Vloženo: 06.12.2004 23:39:45 |
Prosím, kdo mi vysvětlí terminus technikus"brousek, zákalec". Stává se mi při pečení sladkých těst(třená, piškotová,) že po upečení mi vznikne výše uvedený stav. V žádné kuchařce, ani odborné knize(učebnici), jsem se nedočetl, proč a jak toto vzniká. Někdy je brousek vysoký jen 2-3 mm, takže se výrobek dá jíst, někdy je přes celou výšku, takže se musí vyhodit. Starší, zkušené kuchařky mi radí každá něco jiného(řídké těsto, tuhé těsto, důležitý jeden směr tření , dokonce jedna babička mi řekla, že se před vložením těsta do trouby pokřižuje). Poradí někdo kde se o tomto tématu dočíst, případně jak se zbavit "zdrcnutého těsta" po upečení ????? Děkuji. |
|
|
|
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|