Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: kávové zrna'

Od: Helena

Vloženo: 23.03.2007 16:23:14

Dobrý den Mariko, p. Ida Vám dobře zodpověděla, ale já bych ještě něco poradila:
Cukrářská poleva - je hořká čokoláda zředěná ztuženým pokrmovým tukem - ne margarínem, a to v poměru 5:1. 5 dílů čokolády na vaření + 1 díl (i trochu více) ztuž. tuku, rozehřát opatrně asi tak na 34 st.C.
Marcipán je lepší si udělat doma, je levnější a dobře se z něho dělá:
1 díl mletý cukr
1 díl sušené mléko polotučné
trošku vody (vodou šetřit!)
mandlové aroma
Vše řádně zpracovat na tuhou hmotu, aby se dobře vyválela, nikde nelepila. Při pracování nenechávat na vzduchu (vysýchá), ale balit do mikroténu. Vodu do směsi přidávejte jen po lžičkách, pak jak to bude tuhé tak přidávejte dále. Když přidáte moc vody a je to řídké, tak zase opět musíte přidat suš. mléko i cukr. Pokud budete marcipán válet na podložce, můžete si ho podsypat trošku škrobem, nebo pudingem.
A zbytek přesně podle p. Idy - margarín nahradit máslem, ztužený tuk ničím jiným.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.