Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Marlenka' |
Od: Saška |
Vloženo: 26.03.2007 10:12:50 |
Taky mám ráda Marlenku a mám doma nejméně 5 různých, zaručených receptů, ale ještě jsem z nich ani jeden nezkusila, už jen vaření Salka 3 hodiny a čekání na vychladnutí mě odradí, protože já chci vše HNED. No ale tento víkend jsem v nějakém obyčejném stolním kalendáři objevila fakt jednoduchý recept, který jsem neodolala vyzkoušet a dopadlo to fakt skvěle a byla to rychlovka. Všem hrozně chutnala a recept jsem musela rozeslat na všechny strany. Tady je: Ingredienci: 3 vejce, 300 g cukru, 1 hera, 3 lžíce medu, 1 lžička jedlé sody, 400 g hladké mouky, 1 plechovka Salka, 300 g másla. Postup: Rozpustíme heru a za stálého míchání přidáme vejce, med, cukr, mouku a jedlou sodu. Mícháme cca 10 minut (já určitě míň ;-)). Na plech s papírem rozetřeme těsto v tenké vrstvě (normálka příborovým nožem např.) a pečeme v rozehřáté troubě asi 5 - 7 minut. Upečené pláty (bylo jich 5, ale sneslo by se i 6) vyměříme na stejné obdélníky, či kola, chcete-li, odkrojky nastrouháme či nadrobíme najemno. Krém připravíme tak, že Salko umixujeme se změklým máslem do hladka (proto se výše zmiňují o chuti krému v originálu, že je jako Salko nevařené). Potíráme pláty (kola), slepujeme, vrchní díl a boky potřeme krémem a posypeme drobky, vrch můžeme pokapat čokoládou. Je úchvatný, pláty vláčné, stačí jen mírné vychlazení v lednici. Tak ať se podaří a dobrou chuť. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|