Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Marlenka' |
Od: Supr buchta |
Vloženo: 25.04.2007 18:10:27 |
Zkombinovala jsem nekolik receptu a je to fakt dobre a super. Vubec se to nepripaluje a rozplyva se to na jazyku !!!! Skuste to!!!!!!! Tohle je muj stastny recept: MARLENKA
INGREDIENCE: 100g másla 2 velké lžíce medu 200g cukru 1 malá lžíce octa 1 velká lžíce sody 3 vejce 500g hladké mouky
KRÉM: 200g másla 1 salko (uvařené 3 hodiny ve vodě na karamel) mleté vlašské ořechy, koňak (nemusí být)
Postup: V hrnci nad párou rozpustíme máslo, přidáme cukr, med a vymícháme. Ocet přidáme do sody ve vedlejším hrnečku, vypění to. Vmícháme do medové kaše. Směs dáme na ohen (lázeň) a za stálého míchání vmícháme vejce. Mícháme stále, pak odstavíme, a do horkého postupně přisypáváme mouku a vymícháváme. Nebo tohle udělej v teflonovém hrnci, kde se těsto nepřipeče a nepřipálí. Po částečném vychladnutí těsto rozdělíme na 5 až 6 kuliček, zabalíme do potravinářské folie a necháme hodinu odpočsívat na teplém místě. Po odpočinutí vyválíme na slabou placku, protože těsto je tuhé, je lepší nejprve udělat delší váleček, který se potom dá vyvalovat na tenkou placku. Pečeme na pečícím papíru každou placku zvlášt nebo na plechu vysypaném moukou (bez vymastění!!!!) asi 240 st. 3-4 min ale musíš hlídat podle tlouštky placky péci i kratší dobu at to nespálíš!! Placky je možné upéci i několik dní dopředu. Placky ořežeme do požadovaného tvaru a velikosti a odkrojky pak použijeme k nastrouhání. Pokud by se to lámalo tak můžeme kraje okrojit až dodatečně jak nám to stuhne v lednici. Slepujeme je krémem i na horní dáme krém a to pak postrouháme odkrojky těsta smíchanými s grankem nebo oříšky, Marlenku pak můžeme počárkovat rozpuštěnou čokoládou na vaření. Marlenku necháme ztuhnout aspon 2 hodiny v lednici.
Krém: Smícháme máslo a salko a trošku konaku když máme.
|
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|