Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: turecký med a žužu' |
Od: jerry |
Vloženo: 30.05.2007 19:47:02 |
ok tak ja vam rozlousknu:
zuzu neboli marsmallows:
455 cukr krystal 1 polev.lzice glukozoveho syrupu 200ml vody 9 listku zelatiny 1 kavova lzicka vanil.extraktu 125g libovolneho ovocneho pyre/maliny,mango,banan..../ 50:50 cukru moucka: skrobove moucky postup:
bohuzel budete potrebovat cukromer,coz asi moc z vas nema,nebo alespon teplomer jez dosahne teploty vic jak 127 st.celsia.
1, namocte zelatinu do vody cca10min 2,svarte cukr, glukozu,vodu/200ml/ k teplote 127 st.celsia 3.behem cekani na pozadovanou teplotu,vyslehejte bilky v kuchyn.robotu az zacnou tvorit spicky,ktere drzi tvar take privedte pyre k varu,odstrante z plotny a rozpustte v nem vyzdimanou zelatinu 4,smichejte cukrovy syrup a pyre 5,zpnete robot s bilky na nejvys. otacky a opatre prez ne prelijte syrup+pyre 6,hmota zprvu bude vypadat ridce slehejte asi 20-25min az z ni bude leskla hustsi hmota 7,vylozte pozadovanou formu potravin.folii a popraste ji huste mixem cukru a skrob.moucky /duvod:nepodarilo by se vam pak dostat zuzu z formy.pouzijte cednik pro rovnomerne pokryti/ 8,nechte ztuhnou v lednici cca 2hod./ 9,opakujte poraseni na povrchu zuzu skladujte na suchem ne prilis horkem miste,ne v lednici,cukr by vam zvlhnul.
jerry |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|