Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Drops' |
Od: Tomas Sedlacek |
Vloženo: 09.02.2005 1:49:42 |
Nejsem si vubec jisty jestli recepty co mam (zahranicni), ktere pouzivaji "corn syrup", coz je mozno prelozit pouze jako kukuricny sirup, muzete tuto slozku nahradit vami zminovanou glukozou. Je dost mozna ze ano, kazdopadne corn syrup je husta tekutina, pruhledna a priserne sladka, myslim ale ze presne toto v obchode nenajdete.
Muzu vam ale poradit, ze na tvrde bombony se cukr (resp. cukr s vodou a corn syrup - nebo glukozou?) se vari na 300 stupnu F, to je jestli dobre pocitam presne 148.8 stupnu Celsia, resp. 149 az 154 C. Opatrne, nad 154 stupnu Celsia cukr karamelizuje.
Pomer ingredienci je 4.5 cukr : 1 voda : 1 corn syrup nebo take
9 : 2 : 2, lepe se to pocita :-)
De facto se vse svari na zminovatou teplotu, prida se prichut a barvivo, preleje se na plech, (doporucuji vylozit alobalem) ktery je bud vymazany tukem nebo bohate posypany jemne mletym cukrem. Hmota se necha nekolik minut zchladnout, potom se striha nebo kraji atd., dokud nezchladne(neztuhne uplne).
Moje prvni pokusy nebyly take moc slavne, taky jsem "pouzil" peknych par kilo cukru.
Merici pristroje jsou pekelne drahe, v CR vam neporadim, ale jestli vam nedela problemy anglictina, kouknete se na
www.kerncoinstr.com
kdyz se podivate na "refractometers", najdete zde popisy a fota nejruznejsich viskozimetru, nebo pristroju na mereni hustoty, na mereni obsahu alkoholu, cukru, skrobu, soli atd, mozna vam to pomuze pri hledani potrebneho v CR.
Tomas Sedlacek
|
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|