Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Fondán' |
Od: Vladimír |
Vloženo: 07.07.2007 0:59:50 |
Pravý fondant (fondán) slouží k potahování, nikoliv k tvarování ! Uvádím originální recept, starý snad 100 let : 25 - 30dkg krystalového cukru svaříme s 0,25l vody na řetěz ( z drátku uděláme malé očko, ponoříme je do vařícího se cukru a foukneme do očka, uvolní se roztavený cukr v podobě za sebou jdoucích kapiček - řetězu). Odstavíme a pokapeme lžičkou 4% octa, necháme vychladnout. Studené třeme - nejprve je bílý, řídký, pak bílý a tuhý. Pak zase řídne. Jakmile zase začne houstnout, dáme na chladnou desku a spojíme v bochánek. Dá se uchovával ve sklenici s víčkem. Před použitím dáme do rendlíku, nahřejeme, přidáme příchuť, příp. potravinářské barvivo(breton) a rychle natřeme např. na punčový dort. Pracnější, ale uspěšně odzkoušené ! |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|