Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Fondán'

Od: Vladimír

Vloženo: 07.07.2007 0:59:50

Pravý fondant (fondán) slouží k potahování, nikoliv k tvarování ! Uvádím originální recept, starý snad 100 let : 25 - 30dkg krystalového cukru svaříme s 0,25l vody na řetěz ( z drátku uděláme malé očko, ponoříme je do vařícího se cukru a foukneme do očka, uvolní se roztavený cukr v podobě za sebou jdoucích kapiček - řetězu). Odstavíme a pokapeme lžičkou 4% octa, necháme vychladnout. Studené třeme - nejprve je bílý, řídký, pak bílý a tuhý. Pak zase řídne. Jakmile zase začne houstnout, dáme na chladnou desku a spojíme v bochánek. Dá se uchovával ve sklenici s víčkem. Před použitím dáme do rendlíku, nahřejeme, přidáme příchuť, příp. potravinářské barvivo(breton) a rychle natřeme např. na punčový dort. Pracnější, ale uspěšně odzkoušené !


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.