Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Plněný perník'

Od: Olouszek

Vloženo: 07.07.2007 10:12:23

Dobrý den paní Helenko, perníky které se prodávají v obchodech se dělají podle klasické receptůry na medové perníkové těsto. To znamená že tech postup je celkem hodně složitý a výroba samotného těsta je také náročná. Musí se provést inverze cukru a neutralizace kyselinou, hodně záleží i na kvalitě mouky, která se většinou nechává otestovat v laboratoři, záleží také na použitém medu a navíc co je hodně důležité, těsto se musí dobře vymíchat a nechat pořádně vyzrát, to znamená min.1 měsíc, aby v těstě proběhly správné chemické procesy a suroviny se správně proležely. Nakonec se před zpracováním do těsta přidává amonium, aby mělo hezký nápek, ale i tak těsto nebude mít nikdy správnou kyprost pokud se nedodrží správný tech postup. Toto jste sice asi vědět nechtěla, jen jsem chtěla napsat, že pravé perníkové těsto je pro domácí výrobu velice náročné, ale existuje spousta receptů na,,perníkové těsto", na které tu jistě ostatní mají dobré recepty. Jsou jednoduší než pravý perník, jen jak píšete jsou tužš a nemají takový nápek.
Až se přestěhuji a najdu receptůry, velice ráda vám zašlu originál recept na pravé perníkové těsto.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.