Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Plněný perník' |
Od: Olouszek |
Vloženo: 07.07.2007 10:12:23 |
Dobrý den paní Helenko, perníky které se prodávají v obchodech se dělají podle klasické receptůry na medové perníkové těsto. To znamená že tech postup je celkem hodně složitý a výroba samotného těsta je také náročná. Musí se provést inverze cukru a neutralizace kyselinou, hodně záleží i na kvalitě mouky, která se většinou nechává otestovat v laboratoři, záleží také na použitém medu a navíc co je hodně důležité, těsto se musí dobře vymíchat a nechat pořádně vyzrát, to znamená min.1 měsíc, aby v těstě proběhly správné chemické procesy a suroviny se správně proležely. Nakonec se před zpracováním do těsta přidává amonium, aby mělo hezký nápek, ale i tak těsto nebude mít nikdy správnou kyprost pokud se nedodrží správný tech postup. Toto jste sice asi vědět nechtěla, jen jsem chtěla napsat, že pravé perníkové těsto je pro domácí výrobu velice náročné, ale existuje spousta receptů na,,perníkové těsto", na které tu jistě ostatní mají dobré recepty. Jsou jednoduší než pravý perník, jen jak píšete jsou tužš a nemají takový nápek. Až se přestěhuji a najdu receptůry, velice ráda vám zašlu originál recept na pravé perníkové těsto. |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|