Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Plněný perník' |
Od: marky |
Vloženo: 10.07.2007 1:59:51 |
Perník,který je hned měkký. A taky moc dobrý. 1/2kg hladké mouky,150g moučkového cukru,100g medu(pokud máte med tmavý je perník chutnější,ale musí to být pravý med,žádné nahražky cukru)50g másla nebo tuku,10gjedlé sody,1/2balíčku prášku do pečiva,2celá vejce,a koření. Pomelte si ho sami na kávovém mlínku.Je lepší,než to hotové v pytlíku, perník má lepší kořeněnou chuť. 1lžička hřebíčku,1lžička anýzu,1lžička fenyklu a potom normálně kupované mleté koření: 1/2 malé lžičky nového koření,1/2 malé lžičky badianu,1lžička skořice a 1lžička kakaa. Můžete přidat i kůru z 1/2citronu.Těsto udělejte a nechejte alespoň 2 dny v chladu odpočinout.Čím déle je,tím je lepší,ale ty 2 dny stačí.(Vyválím mezi dvěma mikrotenovými sáčky-abych nemusela moc podsypávat moukou a těsto se nelepilo na vál,ani váleček)A peču na pečícím papíře tak na 200°C v horkovzdušné troubě.Po vytažení hned potírám žloutkem zředěným s vodou a nechám na malou chviličku ještě prohřát v troubě.Pokud chcu zdobit,tak si počkám alespoň den,aby mi neopadavala glazura.Perník si musi odpočinout-tzv vydýchat se. Tvary perníku dávejte kousek od sebe,neboť trochu naskočí-nerozteče se,ale jde trošku do boku a tak jednou tolik nabude do výšky.Ať se vám daří A bacha- jak ho ucítí děti a manžel tak ho budete muset hlídat,protože nebudete mít co zdobit.Oni Vám ho totíš spolehlivě zbaští. |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|