Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Čokoláda na bonbóny' |
Od: Johny |
Vloženo: 28.07.2007 17:58:42 |
Zdravím Olouzska a děkuji za reakci! S pravou čokoládou již pracujeme, ale šlo mi o to, že máme italskou "pravou čokoládu" vhodnou pro výrobu bonbónů, tedy alespoň podle tvrzení dealerů, no ale kvalitou je to spíše blíže kvalitní tukovce a špatně se s ní pracuje! Chtěl jsem trošku získat přehled o trhu s čokoládou v ČR, jestli někdo nemá již nějakou vyzkoušenou, bohužel v oblasti čokolády a čokoládových bonbónů, je vše ještě v plenkách. Teď jsme vyzkoušeli značku Lubeca a zdá se být mnohem lepší než ona italská pravá, dá se s ní pracovat i při 30°C (znak dobré jakosti čokolády), což se s předešlou nedalo, protože šekatěla. Firma Nestlé, jak nám bylo řečeno, se již výrobou čokolády na bonbóny nezabývá, ale děkuji. Při práci s čokoládou, získá můj mistr lesk na bonbónech i s tukovou polevou, ale pro nás je hlavně rozhodující i chuť čokolády, kterou zákazníkovi nabídneme, takže žádné tukové polevy nepřipadají v úvahu, brrrr!!! Já sám jsem již nastoupil cestu za poznáváním kvalitní čokolády, po přečtení špičkové knihy, světově uznávané znalkyně čokolády - paní Chloé Doutre-Roussel a pokračuji v sebevzdělávání knihou Velká encyklopedie čokolády, a z oněch tukových polev mám po požití "osypky". Kdo ochutná kvalitní pravou čokoládu, nepřeslazenou, s přírodní vanilkou, bez syrovátky a jiných znečišťujících přísad ..., potom již není krok zpět, zkrátka poté už chcete vychutnávat pouze kvalitu. Vím, že v našich obchodech není snadné sehnat alespoň trochu kvalitní čokoládu, natož pak čokoládu origin (čokoláda připravovaná z bobů jedné platáže či oblasti), člověk musí dlouho hledat a jak jsem již říkal, trh s pravou čokoládou je u nás teprve v plenkách. Všem milovníkům kvalitní čokolády přeji hodně úspěchů při objevování nových chutí! |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|