Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Kremrole' |
Od: Jana |
Vloženo: 16.10.2007 17:33:36 |
Zatím se mi kremrole povedly vždycky, nejlepší bývají, když hotové těsto nechám dlouho odležet, výborné je, když si ho udělám větší množství a šoupnu do mrazáku. Po rozmrazení jsou trubičky vzorové. Recept mám tento: 16dkg hladké prosáté mouky špetka soli 6-7polévk. lžic mléka 1 polévk. lžíce octa 4 žloutky Z těchto surovin se udělá závinové těsto, je to dost fuška, musí se perfektně propracovat, až se na něm dělají puchýřky a těsto "škytá", když se zmáčkne. Vyválí se a do něj se zabalí tukové těsto: 16 dkg prosáté hladké mouky 1/4 kg másla (musí to být máslo) Uňahňám dohromady a zabalím do závinového těsta, nechám odležet v chladnu a ještě dvakrát rozválím a znovu složím. Hotové listové těsto nechám odležet min. 2-3 hodiny, čím déle, tím lépe, třeba přes noc. Namotané trubičky peču zprudka, a když naskočí a mají pěknou barvu, dosuším je v mírnější troubě, asi na 150 C. Z másla se doslova rozplývají, škoda, že je nemám ráda. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|