Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: poleva na perník'

Od: Heimerka

Vloženo: 17.10.2007 20:59:30

Polevu dělám jen z bílku, několikkrát přesátého moučkového cukru a asi půl kávové lžičky maizeny (kukuřičný škrob) na 1 bílek. Dá se koupit i extra jemný práškový cukr. Je v takovém oranžovém plastovém sáčku po 500g a stojí kolem 18 kč. Ten je jak pudr. Citrónovou šťávu nedávám, poleva po ní je matná a neleskne se. Někdo z bílků vyndává takové ty bílé vlákna. Já šlehám el.mixérem, ale většina perníkářek doporučuje šlehat ručně. Největší věda je odhadnout správnou konzistenci polevy. Cukr se musí přidávat zásadně po částech. Čím déle šleháte, tím je poleva bělejší. Správná konzistence je taková, která z vařečky nestéká, ale tak tak kape. Poslední kapka by vám měla zůstat viset jako krápník. Ać je poleva šlehaná ručním mixérem, vždy mi vydrží dlouho, je tuhá a neodpadává. Polevu dávám do mikroténového sáčku s jemně ustřihnutým rožkem.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.