Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: turecký med a žužu'

Od: Hav

Vloženo: 23.10.2007 19:55:52

Ptali jste se tady na turecký med, který by byl tuhý a sekal se sekáčkem. Jeden recept jsem objevila a tak ho zde zveřejním. Upozorňuji Vas ale, že ho nemám vyzkoušený, takže bez záruky. Recept je ze sešitu Nezapomínáte na med ? a byl vydán v roce 1977.

Domácí turecký med
24 dkg cukru, 13.5 dkg medu, asi 1.5 dl vody (16 dkg), 4 bílky, 30 dkg sekaných oříšků

Cukr s medem necháme nejdříve úplně rozpustit ve vodě. Pak přistavíme na oheň a zahříváme. Zkoušíme kapku chladnoucího cukru mezi prsty. Tvoří-li mezi prsty tenkou nit, říkáme že je svařen na první stupeň, tj. na nit. Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh, přilijeme do něho horkou cukrovou hmotu a šleháme ještě na ohni asi 8 minut. Necháme vychladnout. Znovu přistavíme na teplo a vařečkou hmotu obracíme ode dna, až je hodně hustá. Přisypeme rozsekané oříšky nebo mandle a necháme ztuhnout. Vychladlý med dělíme sekáčkem na kousky.

Recept jsem opsala slovo od slova. Znovu upozorňuji, že jsem ho nezkusila, tak nevím. Prosím proto všechny odvážné, aby se podělili o to, jak jejich pokus dopadl.



Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.