Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: tvarohové koláče' |
Od: Jajtek |
Vloženo: 28.10.2007 21:33:04 |
Zdravím houževnatou ok.Nechápu,prosím,pokud necháváte tvaroh dostatečně dlouho vypotit,a když ho chcete použít,musí mít podstatně menší objem,tak tam přeci není vůbec zapotřebí ani pudinkový prášek a o krupici slyším poprvé?Já do něj jen vmíchám celé vajíčko ať se pak pěkně váže,to samotný žloutek nedokáže,takže i s bílkem, mletý cukr,rozinky,vanilku.To máslo to určitě nepokazí,že by pak tvaroh tekl,je tam pro chuť,je ho tam kousek.Všechno teď hodně zdražilo,ale takový tučný tvaroh,samozřejmě zbavený vody, v nádivce je ještě lepší než ten měkký.Máslo se přidává do toho měkkého ať je lahodný.Nádivka musí být hustá! Já peču kynuté těsto s olejem a kouskem změklého másla,ale někdy také olej a vanička majonézy.Sádlo bych osobně do těsta nedávala.Ani do posypky(drobenky),to už jsem taky viděla.S olejem v těstě jsou koláče vláčné.Teď dělávám i nekynuté maličké svatební=kvásek klasika,ale jen se zamíchá a pořádně,pečlivě vypracuje a nenechává kynout,hned se vyhází ven z mísy malou lžičkou a rychle se pak zabaluje tvarohová náplň.Vajíčkem se udělá hlubší důlek a do něj se dají povidla a přitlačí na to posypka.Až teď se nechávají kynout na plechu a pečou tak na 180-190 st.Mám i ze dřeva tvořítko na důlky,ale to je spíš ploché,tak jsem si koupila v zemědělské prodejně podkladek-sádrový odlitek vajíčka.Nemusím se už bát že mi klasické vajíčko rupne v ruce.Koláčky už ale nepotírám po okraji vajíčkem.Ať jsou měkoučké.Upečené potírám rozpuštěným máslem s rumem jak píšete,je to pro tu lahodnost chuti.To prostě musí být, aby i voněly.V Olomouci přímo v Olmě je jejich prodejna kde se dostane koupit tvaroh i povidla ve velkém balení za velice přijatelnou cenu. Ještě je jeden druh kynutých koláčků že se máslo s cukrem prvni utře a pak dál zadělá jako klasické kynuté těsto.Peču je s ventilátorem na prostřední mřížce.A teď jsem začala dělat také posypku na sporáku.Opravdu to funguje.Místo do mísy si máslo+hr.mouku+ml.cukr dám do menšího,např.nerezového,hrnku,mám 2litrový,zapnu plotýnku na nejnižší stupeň,až se máslo dost povolí a změkne,snadno v něm rozmíchám mouku a cukr a jen se to promíchá vařečkou,už né prsty.Je super. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|