Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: tvarohové koláče'

Od: Jajtek

Vloženo: 28.10.2007 21:33:04

Zdravím houževnatou ok.Nechápu,prosím,pokud necháváte tvaroh dostatečně dlouho vypotit,a když ho chcete použít,musí mít podstatně menší objem,tak tam přeci není vůbec zapotřebí ani pudinkový prášek a o krupici slyším poprvé?Já do něj jen vmíchám celé vajíčko ať se pak pěkně váže,to samotný žloutek nedokáže,takže i s bílkem, mletý cukr,rozinky,vanilku.To máslo to určitě nepokazí,že by pak tvaroh tekl,je tam pro chuť,je ho tam kousek.Všechno teď hodně zdražilo,ale takový tučný tvaroh,samozřejmě zbavený vody, v nádivce je ještě lepší než ten měkký.Máslo se přidává do toho měkkého ať je lahodný.Nádivka musí být hustá! Já peču kynuté těsto s olejem a kouskem změklého másla,ale někdy také olej a vanička majonézy.Sádlo bych osobně do těsta nedávala.Ani do posypky(drobenky),to už jsem taky viděla.S olejem v těstě jsou koláče vláčné.Teď dělávám i nekynuté maličké svatební=kvásek klasika,ale jen se zamíchá a pořádně,pečlivě vypracuje a nenechává kynout,hned se vyhází ven z mísy malou lžičkou a rychle se pak zabaluje tvarohová náplň.Vajíčkem se udělá hlubší důlek a do něj se dají povidla a přitlačí na to posypka.Až teď se nechávají kynout na plechu a pečou tak na 180-190 st.Mám i ze dřeva tvořítko na důlky,ale to je spíš ploché,tak jsem si koupila v zemědělské prodejně podkladek-sádrový odlitek vajíčka.Nemusím se už bát že mi klasické vajíčko rupne v ruce.Koláčky už ale nepotírám po okraji vajíčkem.Ať jsou měkoučké.Upečené potírám rozpuštěným máslem s rumem jak píšete,je to pro tu lahodnost chuti.To prostě musí být, aby i voněly.V Olomouci přímo v Olmě je jejich prodejna kde se dostane koupit tvaroh i povidla ve velkém balení za velice přijatelnou cenu. Ještě je jeden druh kynutých koláčků že se máslo s cukrem prvni utře a pak dál zadělá jako klasické kynuté těsto.Peču je s ventilátorem na prostřední mřížce.A teď jsem začala dělat také posypku na sporáku.Opravdu to funguje.Místo do mísy si máslo+hr.mouku+ml.cukr dám do menšího,např.nerezového,hrnku,mám 2litrový,zapnu plotýnku na nejnižší stupeň,až se máslo dost povolí a změkne,snadno v něm rozmíchám mouku a cukr a jen se to promíchá vařečkou,už né prsty.Je super.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.