Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Plněný perník'

Od: Jana

Vloženo: 03.11.2007 19:27:19

Asi před měsícem jsem měla větší zakázku na perníková srdce v několika velikostech, a tak jsem se rozhodla, že vyzkouším recept s invertním cukrem. Podle popisu výše a podle popisu v učebnici cukrářské technologie jsem postupovala snad přesně, jenom jsem tam nikde nenašla zmínku o délce invertování, taky jsem si myslela, že je to na pár minut. Taky to podle toho dopadlo - roztok se nezabarvil vůbec nijak, natož do citronově žluta. Po přidání sody byla reakce docela bouřlivá, to mi dodalo pocit, že to dělám dobře.........Perníkové těsto druhý den vypadalo dokonale, výborně se s ním pracovalo. Ovšem na plechu se na něm udělaly obrovské bubliny, asi špatně rozmíchaná soda, ne? Po upečení byly měkké, dokud nevychladly. Pak byly bohužel tvrdé a tuhé, jako by tam nebylo žádné kypřidlo. Zkrátka celou várku (asi 150 srdcí) si moje rodina a známí namáčeli do kafe, jinak se s tím nedalo domluvit. Pro zakázku jsem musela honem zadělat další těsto z prověřeného receptu, a tyto perníčky dopadly dobře, byly hned měkké.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.