Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Plněný perník' |
Od: Jana |
Vloženo: 03.11.2007 19:27:19 |
Asi před měsícem jsem měla větší zakázku na perníková srdce v několika velikostech, a tak jsem se rozhodla, že vyzkouším recept s invertním cukrem. Podle popisu výše a podle popisu v učebnici cukrářské technologie jsem postupovala snad přesně, jenom jsem tam nikde nenašla zmínku o délce invertování, taky jsem si myslela, že je to na pár minut. Taky to podle toho dopadlo - roztok se nezabarvil vůbec nijak, natož do citronově žluta. Po přidání sody byla reakce docela bouřlivá, to mi dodalo pocit, že to dělám dobře.........Perníkové těsto druhý den vypadalo dokonale, výborně se s ním pracovalo. Ovšem na plechu se na něm udělaly obrovské bubliny, asi špatně rozmíchaná soda, ne? Po upečení byly měkké, dokud nevychladly. Pak byly bohužel tvrdé a tuhé, jako by tam nebylo žádné kypřidlo. Zkrátka celou várku (asi 150 srdcí) si moje rodina a známí namáčeli do kafe, jinak se s tím nedalo domluvit. Pro zakázku jsem musela honem zadělat další těsto z prověřeného receptu, a tyto perníčky dopadly dobře, byly hned měkké. |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|