Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Plněný perník' |
Od: |
Vloženo: 04.11.2007 13:45:12 |
Dobrý den ,moc sama perník nepeču (jen sezonně před vánoci),ale otevřela jsem si znovu deník z praxe(protože jste mě zmátli tím ,že inverze cukru probíhá několik hodin!) Píše se tady ,že inverze se nechá proběhnout do žlutého zabarvení přiteplotě 91 stp.Reomíra (což je 113,5 st.celsia)cca 5minut)poté se přidá soda k neutralizaci.( a to si pamatuji také ,z praxe ,že paní mistrová/dneska je jí už 72let/,tak inverzi nechávala proběhnout max.5minut!) Na měkkost výrobků má vliv právě invertní cukr.mouka nesmí být s příliž velkým obsahem lepku,jinak se to projevuje tím ,že jsou výrobky porovité a tvrdší .Pro zlepšení vláčnosti perníku je dobré přidávat 5% žitné mouky z celkového množství mouky. |
|
|
|
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|