Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Cukroví'

Od: Helena

Vloženo: 15.11.2007 15:47:47

Když se znovu ptáte, tak já odpovím. Já dávám do vánočního cukroví taky trvanlivé krémy a to jak to popisuje Oloušek. Jen to trošku rozvinu:
Do trochy mléka, lépe udělat vodu+suš. mléko (je to trvanlivější) dám cukr, svařím a nasypu tam nastrouhané ořechy nebo kokos, je to lepší když jsou trošku opražené (i kokos), lépe to voní a je to výraznější. Trošku povařit, dát z plynu pryč a zahustit piškot. drobečky postrouhanými. Ochutit rum. příchutí - citron. kůrou, rumem, nebo skořicí, nechat vychladnout.
Ve šlehači ušlehat povolený ztužený tuk (stačí tak 1/4), rozšlehat rádně s trochou cukru (nepřesladit!), tuk nesmí mít žádné hrudky, musí být hladký a pak přisypat vystydlé oříšky nebo kokos. Plnit cukroví, nejlépe se to hodí na vaflové těsta, nebo to lineckých košíčků, které polijeme čokoládou a zdobíme. Je to trvanlivé a dobré, ten ztužený tuk v tom není poznat.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.