Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Cukroví' |
Od: Helena |
Vloženo: 15.11.2007 15:47:47 |
Když se znovu ptáte, tak já odpovím. Já dávám do vánočního cukroví taky trvanlivé krémy a to jak to popisuje Oloušek. Jen to trošku rozvinu: Do trochy mléka, lépe udělat vodu+suš. mléko (je to trvanlivější) dám cukr, svařím a nasypu tam nastrouhané ořechy nebo kokos, je to lepší když jsou trošku opražené (i kokos), lépe to voní a je to výraznější. Trošku povařit, dát z plynu pryč a zahustit piškot. drobečky postrouhanými. Ochutit rum. příchutí - citron. kůrou, rumem, nebo skořicí, nechat vychladnout. Ve šlehači ušlehat povolený ztužený tuk (stačí tak 1/4), rozšlehat rádně s trochou cukru (nepřesladit!), tuk nesmí mít žádné hrudky, musí být hladký a pak přisypat vystydlé oříšky nebo kokos. Plnit cukroví, nejlépe se to hodí na vaflové těsta, nebo to lineckých košíčků, které polijeme čokoládou a zdobíme. Je to trvanlivé a dobré, ten ztužený tuk v tom není poznat. |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|