Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Náhrada šlehačky - neživočišná' |
Od: Oloušek |
Vloženo: 04.01.2008 15:28:51 |
Jak zde pročítám příspěvky o šlehačce tak mi to nedá, abych také nereagovala. Ano máte pravdu v podlední době velice přibývá cukráren, které vyrábějí z rostlinné šlehačky, důvodů je několik.1- ti co dodávají do řetězců jsou tlačeni na vysoký objem výrobků a nízkou cenu, toto vše rostlinná šlehačka umožňuje. Drží tvar a má vysoký nášleh, oproti živočišné šlehačce, kde je problém s dodávkami, ne vždy výrobce dodržuje datalist na dodávku šlehačky s 33% tuku. Pokud je tuku málo šlehačka se neušlehá, pokud je ho hodně taky se neušlehá takže je toto trochu začarovaný kolotoč. Rostlinných šlehaček jsem zkoušela několik druhů, některé snesou var, jiné se při zahřátí srazí, ale jak psala Helenka, ředí se to půl na půl. Jsem zastánce klasické šlehačky, rostlinné mi také moc nechutnají, ale na druhou stranu musím říct že výrobci se snaží chuť vylepšit a některé při čerstvém našlehání nejsou chuťově špatné. Jak zde psal jeden pisatel, že nechce jíst Ečka s tabilizátory, no každý výrobce je ze zákona povinen dodávat na prodejny kde výrobky prodává dodávat s datalisty, to jsou listy, kde je přesné složení výrobků a je tam vše vypsáno. Pokud výrobce změní surovinu ve výrobku je povinen tento datalist předělat podle skutečnosti. Prodávající by vám měl na požádání tento datalist k výrobku ukázat, ale už vám nikdo nezaručí, že nebyla udělána změna ve složení poroti datalistu. Kolikrát obsluha v cukrárně nedovede poznat jednotlivé druhy zákusků, natožbože z čeho se skládají.jediná rada je nakupovat tam kde máte výrobky odzkoušené a kde chutnají. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|