Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Druhy těsta a hmoty při výrobě korpusů' |
Od: Johny |
Vloženo: 17.02.2008 12:27:39 |
Zdravím, musím přiznat, že je tomu už pár let co jsem maturoval, ale domnívám se, že by tam mělo přijiít rozdělení na těsta - -------------------------------------------------------------- pevná - (linecké, vaflové, linecké kokosové těst, křehké těsto) ---------- třená - (třené linecké těsto, třené linecké těsto máslové - kakaové, třené oříškové těsto, třené žloutkové těsto - máslové) ---------- pálená hmota ---------- listové těsto a chlazené listové těsto ---------- popř. medové těsto ---------- -------------------------------------------------------------- a pak už to je rozdělení šlehaných hmot - -------------------------------------------------------------- lehké šlehané hmoty - (cukrářské piškoty, hmota na pomponetky, buflerová hmota) ---------- šlehané hmoty nahřívané - (hmoty s RP?, dobošova hmota, roládová hmota jádrová s olejem, pařížské pláty) ---------- těžké šlehané hmoty - (dortová sachrová hmota, terstská hmota) ---------- zvláštní druhy šlehaných hmot - (sněhová hmota, hmota na laskonky, hmota na vaničky, bezé hmota) ---------- třené hmoty - (hmota na třenou bábovku, biskupský chlebíček, grahamový chlebíček, žloutkové oválky, mandlové piškoty) ---------- jádrové hmoty - (jádrová hmota základní, mandlová hmota nepečená, hmota na korpus jádrového bezé, korpus hmoty na jádrové kornoutky, korpus hmoty na jádrové trubičky, griliášové trubičky, hmota na marokánky) --------------------------------------------------------------
Tak snad to trochu pomůže, jak říkím, je už to nějakých 8 let co jsem maturoval, ale snad se to až tolik nezměnilo. Přeji hodně úspěchů při skládání "zkoušky dospělosti"! cukrar Johny |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|