Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Omluva!!!' |
Od: Johny |
Vloženo: 26.02.2008 18:10:35 |
Samozřejmě plně souhlasím, že cukrařina je týmová práce a málokdo umí vše, to máte naprostou pravdu. A možná to je na tom to krásné. Dobrý cukrář? Samozřejmě je to otázka názoru, dobrým cukrářem je člověk, jež svému řemeslu rozumí, má znalosti a nebojí se druhé něco ze svého umu naučit. Správný cukrář by měl mít potřebné základy, od každého něco a pak svou specializaci, s tím souhlasím. Co se týče peněz, bohužel tak trochu cukrařina o penězích je, protože pokud se chcete dále v cukrařině zdokonalovat a jste hnána touhou po nových poznatcích, bez peněz to bohužel nejde. Vezměte v úvahu, kolik dnes stojí odborné knihy pro cukráře, nemám teď na mysli tuctové kuchařky, ale odborné knihy o modelování z karamelu, marcipánu, knihy o čokoládě ..., nemluvě o tom, že tyto knihy jsou mnohdy v anglickém či jiném cizojazyčném originále. A kde se naučit jazyk? Na škole v učení? Za nás byl jazyk dost značně podceněn, o to více mě těší, že dnes se už s cizími jazyky začíná ve školce. A jak se tedy dostat ke znalosti cizího jazyka, abych mohl studovat tyto knihy? No musím jít na kurzy cizího jazyka. A opět jsme u peněz a to ne zrovna malých. A co odborné kurzy? Ty také přeci nejsou zadarmo, ani bych to nechtěl, protože vím, že ti cukráři co je dělají, to v životě stálo jistě moc peněz a vlastního času, odříkání a usílí, aby se dostali tam kde jsou a dnes, a ještě při své práci, učí nás další, něčemu novému. Dnes chápu, že za každým malým úspěchem v cukrařině, stojí ohromný kus práce, a to tvrdé práce!!! A co si budeme povídat, celkově ty platy za cukrařinu jsou až na pár vyjímek dost mizérie. Každý cukrář musí uplatnit celý soubor vlastností - od preciznosti, po kreativitu, flexibilitu v myšlení, výtvarné nadání ... a přesto naše práce není, a v dohledné době se domnívám nebude, doceněna. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|