Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: prášková fondánová poleva' |
Od: Karlos |
Vloženo: 29.02.2008 7:47:10 |
Zkuste si ji radši vyrobit! Není to tak těžké, stačí zakoupit glukopur(čistá glukoza) v kauflandu, hipernově či jiném marketu. Na množství sacharosy je vhodné dát 20% glukosy. Já to dělám asi z 200g cukru, na to 40g glukózy. Cukr uvaříte na cca 115C a postupně omývejte stěny např mašlovačkou a vodou, aby se netvořily krystalky, při dosažení té správné teploty...asi 115, (očko foukátka tvoří bubliny z roztoku), pak nasypte do vroucího roztoku glukosu, a dobře rozvařte, omývejte stěny nádoby vodou a mašlovačkou, tím také dodáte trochu vody(lehké doředění).....rozvařený roztok by měl opět dělat bubliny z kontrolního drátěného oka.Glukosu je nutné přidat až na konec.! Pak to jen vylijete na plech, a dravě míchejte, v určitém okamžiku se začnou tvořit krystalky, hmota bělá...chvíli to trvá bez chlazení, musíte vydržet. Takto připravený fondán je dost dobrý, již jsem s ním nějaký ten věneček a větrník potáhl. Mějte se.
Karel. |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|