Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Krém do laskonek' |
Od: Johny |
Vloženo: 04.03.2008 16:27:06 |
Zdravím Markétku! Tak nejprve bych začal přípravou základním žloutkovým krémem - základ pro máslový krém a potom se podíváme na přípravu griliáže? Základní žloutkový krém - 170 g cukru krupice, 67 g sušené mléko, 100 g maizena nebo krémový prášek, 53 g žloutky pasterované (nemusí být), 1 ks vanilkový cukr, 670 g voda => u takto malého množství všechny přísady prošleháme a za stálého míchání provaříme do té doby, dokud krém neztratí škrobnatou příchuť (chuťově jemný, bez nepříjemné chuti škrobu) => krém buď vylijeme na čistý plech nebo talíř a mírně posypeme moučkovým cukrem, aby se nám nevytvořil tuhý škraloup nebo dáme krém rovnou míchat na pomalý chod, dokud nevychladne. Pokud jsme krém nechali vychladnout na plechu, ušleháme jej do hladka a přidáme změklé máslo (pokojové teploty) - při přípravě máslového krému používáme poměr základního žloutkového krému a másla 1 : 1, tudíž např. 500 g krému a 500 g másla => vyšleháme, popř. pokud je potřeba mírně nahřejeme. Ze základního žloutkového krému můžeme připravit i tzv. žloutkový máslový krém, který používáme k plnění věnečků z pálené hmoty, zde je poměr 5 dílů základního žloutkového krému a 1 díl másla. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|