Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Koňakové špičky' |
Od: |
Vloženo: 23.03.2008 12:16:28 |
Takže receptík na buflery. bílek 2,4 žloutek 1,4 cukr 1 mouka 1,8 škrob 0,2 voda 0,6
BUFLEROVÁ HMOTA: 20 g kryštálového cukru 40 g hladkej múky 5 g krémového prášku (Zlatý klas) 60 g bielkov 30 g žĺtkov
ingredience: Buflery: 60 g pískového cukru, 110 g hladké mouky, 15 g pudinkového prášku vanilkového, 150 g bílků, 80 g žloutků, 40 g vody,
Když tak si vyberte. První je ověřený, myslim že i druhý. S pudinkovým práškem chytnou zajímavou barvu i příchuť. V podstatě se žloutky rozšlehají s vodou a přidá se do nich 1/3 mouky, tato mouka se ovšem má přidat těsně před smísením s bílkovým sněhem. Sníh se vyšlehá za postupného přidávání cukru v ne příliš tuhý sníh, nemá být přešlehaný. Část sněhu se pak přidá do žloutků, lehce promíchá a přidá se všechen sníh, pak postupně mouka, vše se lehce spojuje. Stříkat se musí ihned. Peče se na papíře. Komu se to zdá složité, může dělat klasické piškoty, ovšem bufler je jiný, vlhčí, jemnějí póry.
|
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|