Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!'

Od: Johny

Vloženo: 31.03.2008 21:55:18

Zdravím Peťulku!
Vůbec nic si z toho nedělejte, že si nevíte rady, od toho je poradna a jak říká moje babička, kdo se nezeptá, nic se nedozví.
Takže plátkovou želatinu stačí namočit do mističky se studenou vodou, stačí na pár minut - tak 4 - 5 minut. Bobtnat znamená to, že želatina se namočí a zvláční (stane se z ní jakási slizská hmota, která ovšem stále drží dobře pohromadě). Po oněch 4 - 5 minutách ji buď prsty vyndáte a opatrně v pěsti vymačkáte přebytečnou vodu nebo namočenou želatinu přecedíte přes sítko a mírně na ni zatlačíte, a tím vymačkáte přebytečnou vodu.
Takto namočená a "vyždímaná" želatina se buď rozpustí v požadovaném množství tekutiny, nebo se zamíchá např. do horkého mléka či horké směsi. Nevaří se, teplota hmoty do které se míchá stačí okolo 80°C.
Doufám, že to trochu pomůže, protože pokud neznám detaily výrobku, je strašně těžké vám pomoci více. Pokud nebude cokoliv jasného, napište!
Přeji mnoho úspěchů, Johny.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.