Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Perník ala Pardubice....'

Od:

Vloženo: 03.04.2008 9:11:32

Díky za odpověď, téma jsem četl, připadalo mi že jde o klasické perníkové těsto, převedené na techniku se štěpeným cukrem.
Ale zkusim to ještě jinak.

Prosím identitu Oloušek, aby mi juknul do norem a napsal sem těch pár čísel. Nevim jestli se mi podaří se k normám dostat, a Vy je máte.
Jde mi o poměr: mouka, cukr, vejce, marmeláda, med, voda. Víc vědět nepotřebuji. Hustota se dá upravit, jde o množství cukru, medu, vajec a marmelády na kylo mouky.
Koření dám taky od oka, hlavní je docílit optimálního složení pro jemný, vláčný perňas.
Důležité je vědět, kolik je poměr cukru a medu, nechci příliš experimentovat a vyhazovat suroviny, pokud budu znát poměr medu a cukru, mohu uvařit cukr a rozštěpit, přidat med, pak dát množství mouky podle potřeby aby vzniklo dobré těsto, co se ještě dá umíchat.
To se nechá odležet tak týden, odležením ztuhne(klasika), před zpracováním se daj vejce, marmoška a jemně mleté kypřidlo s kořením pro doředění......
Oloušku prosím piště!
Karlos.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.