Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Perník ala Pardubice....' |
Od: |
Vloženo: 03.04.2008 9:11:32 |
Díky za odpověď, téma jsem četl, připadalo mi že jde o klasické perníkové těsto, převedené na techniku se štěpeným cukrem. Ale zkusim to ještě jinak.
Prosím identitu Oloušek, aby mi juknul do norem a napsal sem těch pár čísel. Nevim jestli se mi podaří se k normám dostat, a Vy je máte. Jde mi o poměr: mouka, cukr, vejce, marmeláda, med, voda. Víc vědět nepotřebuji. Hustota se dá upravit, jde o množství cukru, medu, vajec a marmelády na kylo mouky. Koření dám taky od oka, hlavní je docílit optimálního složení pro jemný, vláčný perňas. Důležité je vědět, kolik je poměr cukru a medu, nechci příliš experimentovat a vyhazovat suroviny, pokud budu znát poměr medu a cukru, mohu uvařit cukr a rozštěpit, přidat med, pak dát množství mouky podle potřeby aby vzniklo dobré těsto, co se ještě dá umíchat. To se nechá odležet tak týden, odležením ztuhne(klasika), před zpracováním se daj vejce, marmoška a jemně mleté kypřidlo s kořením pro doředění...... Oloušku prosím piště! Karlos. |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|