Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Poděkování' |
Od: |
Vloženo: 04.04.2008 16:37:20 |
tak tedy: na roládový korpus je potřeba: 5 vajec, 15dkg cukru krupice, 10dkg hladké mouky a kakaový prášek (od oka). Krém: 500g tučného tvarohu (tedy ten červený, ale ne ve vaničce, ten je dost řídký), 4dl vaječného koňaku (to je celkem jedno) a moučkový cukr dle potřeby. Na dohotovení : broskvový kompot (mám dobré zkušenosti i s mandarinkami). Postup: plát: bílky vyšleháme s cukrem v pevný sníh, do něj zašleháme vejce. Nakonec ručně zamícháme mouku. Asi 1/3 těsta obarvíme kakaem. Světlou hmotu rozetřeme na plech s papírem - plát. Tmavou hmotu dáme do sáčku s hladkou trubičkou a nanášíme na plát pruhy, ty pak nožem roztíráme do sv. hmoty (mramorování). Plát pečeme při rozehř.troubě kolem 200°C, 10-15min. Krém: všechny suroviny kromě kompotu rozšleháme šlehačem (ale jen krátce, ať krém není řídký). Potřeme jím korpus a poklademe ještě kompotem (trochu krému můžeme dát stranou, na potření povrchu rolády). Stočíme, obmažeme na a dohotovit pak můžeme dle libosti. Já např. roládu obaluji v postrouhané čokoládě. Tato roláda je fakt výborná, mám pak také recept na pařížský kokosový dort, kde je pařížská z bílé čokolády. |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|