Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: co to je ?' |
Od: Johny |
Vloženo: 04.04.2008 22:34:10 |
Předem upozorňuji, že tento recept nemám osobně odzkoušený. Čokoládové makrónky - asi 60 kousků
450 g marcipánové hmoty, 400 g cukru, 90 g jemně nastrouhaných neloupaných mandlí, 1/4 čajové lžičky skořice, 5 bílků, 50 g nasekané čokolády na vaření, cukr na posypání
Do mísy dáme marcipánovou hmotu s cukrem, mandlemi, skořicí a jedním bílkem a vše zpracujeme. Postupně přidáváme další bílky, až vznikne hladká hmota, kterou lze stříkat. Teprve nyní vmícháme nasekanou čokoládu na vaření. Sáčkem s širší hladkou trubičkou stříkáme na pečící papíry bochánky o průměru cca 2,5 cm - necháváme mezi nimi dost místa. Bochánky posypeme troškou cukru (jemný krupicový cukr) a necháme schnout (nejlépe přes noc). Poté je pečeme při 160°C. Dvířka trouby necháme malinko pootevřená, aby nám mohla unikat pára, která se bude tvrořit. Makrónky necháme mírně vychladnout, stáhneme je i s papírem z plechu, otočíme a spodní stranu papíru vlhkým hadříkem mírně navlhčíme. Tak se uvolní z papíru. Makrńky můžeme používat buď jako neplněné, nebo k plnění použijeme např. rybízovou zavařeninu a můžeme je i libovolně máčet v čokoládové polevě, to už záleží na vašich chutích a fantazii! Doufám, že se recept povede a bude chutnat.
S pozdravem Johny. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|