Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Zivot bez cukrarny'

Od: Soňa

Vloženo: 28.04.2008 12:23:52

Dobrý den Nadio,
dělám si rekvalifikační kurz na cukrářku a tam nás učili dělat pařížskou šlehačku následujícím způsobem: Na 1 kg šlehačky:
smetana ke šlehání (min 33%) 0,98kg
kakaový prášek 0,07kg
krupicový cukr 0,1kg
Smetana s cukrem a kakaem se nechá za stálého míchání přejít varem. Po částečném zchlazení se dá vychladit do lednice (5-6°C) do druhého dne a pak se vyšlehá. Při chlazení nesmí zmrznout, protože potom by se špatně šlehala.
Hodně cukrářských úspěchů!
Soňa




Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.