Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: RACIONALNI STRAVA A CUKRARINA - NAJDE SE ODBORNIK?' |
Od: Jana |
Vloženo: 01.06.2008 21:36:14 |
Zdravím všechny čtenáře a chci nesměle přispět svou amatérskou troškou do mlýna. Nejsem v žádném případě odborník, přesto jsem párkrát zkusila propašovat do klasických moučníků, zákusků a buchet něco "zdravějšího", a docela to ušlo. Například dnes jsem pekla svým dětem k jejich svátku piškot s ovocem a jogurtem a želatinou, a do toho piškotu jsem dala místo bílého krystalového cukru hnědý třtinový, a místo poloviny mouky ovesné vločky. Výsledek - pohoda, a přitom nějaká ta vláknina. Nebo do perníčků dávám běžně celozrnnou mouku, pšeničnou i žitnou, taky bez problémů. Nebo jako vánoční cukroví se ujaly košíčky plněné místo krémem takovou směsí posekaného sušeného ovoce, ořechů, ovesných vloček, citronové šťávy a spojené to bylo rozpuštěnou čokoládou. Poněkud hrbolaté, ale dobré. Tak proto si myslím, že tohle by mohlo trochu splňovat požadavek toho sporného zadání "cukrařina a racionální výživa", pokud to jde, používat co nejvíc to "zdravé celozrnné a hnědé" místo bílého. Upřímně řečeno, ještě jsem nezkoušela udělat např. listové těsto s podílem celozrnné mouky, myslím, že je to nesmysl, ale aspoň tam, kde to jde. Přeju všem experimentátorům hodně zdaru! |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|