Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: domácí zmrzlina' |
Od: Mončík |
Vloženo: 06.06.2008 20:21:39 |
Tak jsem našla normy: základ: cukr krupice 1040g žloutky tekuté 670g mléko 2570g (2,5l) smetana na šlehání 1600g Do části mléka se zamíchají žloutky, ostatní mléko s cukrem a smetanou zahřejeme na 80st.C. Zalijeme směs mléka a žloutků a za stálého míchání přivedeme k varu. Zamícháme příchuť jen do části směsi a pak spojíme vše, přecedíme a vychladíme. Příchutě: jahoda - 1300g protlaku + 3g kys. citronové,barvivo vanilka- 10g - přidává se hned na začátku oříšky- oříšková pasta 250g kakaová - kakao 100g + kak.poleva 100g - kakao se přidá a ještě převaří pak teprve polevu káva- 300g kávový výtažek
|
|
|
|
Dnes je neděle neděle 22. prosince 2024
svátek slaví Šimon, zítra Vlasta
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|