Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: domácí zmrzlina'

Od: Hav.

Vloženo: 08.06.2008 20:34:37

Přidávám slíbené recepty na domácí zmrzlinu :
Citrónová zmrzlina - na 1/2 l směsi
10 dkg cukru
3 dl vody
2 dkg pudinkového prášku ( solamylu či maizeny)
1 - 1 1/2 citronu
1/2 dl šlehačky (ušlehat)
Směs cukru, vody a pudinkového prášku povaříme 3 - 5 minut. Částečně vychladlý roztok se přichutí citronovou šťávou a procedí. Ke konci mražení ve strojku přidáme šlehačku.
Místo citronu lze dát pomerančovou šťávu.

Banánová zmrzlina
7,5 - 10 dkg cukru
2,5 až 3 dl vody
1/2 - 1 dkg pudinkového prášku
12,5 až 15 dkg banánů
1/2 citronu
1/2 - 1 dl ušlehané šlehačky
Svaříme jako u citonové zmrzliny a vmícháme rozmixované banány a dochutíme citronovou šťávou.

Jahodová zmrzlina
10 dkg cukru
3 dl vody
1 až 1 1/2 dkg pudinkového prášku
10 až 15 dkg propasírovaných jahod (zbavených jadérek)
citronová šťáva na dochucení
podle chuti 1/2 až 1 dl ušlehané šlehačky ( nemusí být)
Z tohoto základu lze udělat i zmrzlinu meruňkovou, malinovou.

Pokud byste dělali zmrzlinu borůvkovou, tak doporučuji dát méně protlaku, protože je pak příliš hutná a není to ono.
Také doporučuji řídit se při dochucování vlastní chutí - též vzhledem ke kyselosti či vyzrálosti ovoce.
Zmrzlinu doporučuji sladit tak, aby v nezmraženém stavu byla o trochu sladší než si myslíme, že by měla být, protože zmrazením jakoby cukr ztratí na síle a zmrzlina je pak příliš kyselá. To si ale musí každý vyzkoušet podle své chuti.
Pudinkového prášku doporučuji dát spíš o trochu méně než více.

Základ na smetanovou zmrzlinu
5,5 dl smetany 12 % nebo 2,5 dl smetany ke šlehání a 3 dl plnotučného mléka
7.5 dkg cukru
6 žloutků
kousek vanilky
mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí
je to základ na vanilkovou zmrzlinu, kterou lze dále dochutit kakaem, čokoládou, banány nebo ořechy

Jahodovo - jogurtová zmrzlina
5 dl 12% smetany nebo 1/4 l šlehačky a 1/4 l mléka
3 žloutky
5 vrchovatých lžic cukru
300ml bílého jogurtu - smetanového
1/2 kg jahod¨
podle potřeby cukr na dochucení
Ze smetany, cukru a žloutků umíchat ve vodní lázni krém , do prochladlého vmíchat jogurt a propasírované jahody. Podle chuti dosladit.
Místo jahod lze dát meruňky.

Omlouvám se za různá množství vzniklého základu v receptech. Je to zaviněno změnou výrobníku zmrzliny a to menšího za větší. Ten současný je na 1 litr zmrzliny, ale hotové, tedy směsi se musí dát méně. Recept na jogurtovou zmrzlinu je na 2 várky .



Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je neděle neděle 22. prosince 2024
svátek slaví Šimon, zítra Vlasta

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.