Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: marokánky' |
Od: Jana |
Vloženo: 30.07.2008 20:15:48 |
Já už to nevydržím, je mně Jarka líto, takže Jardo, tady jsou dva recepty - jeden domácí a druhý z učebnice cukrářské technologie, je to na strašně velké množství. Domácí: 1/4 litru šlehačky /stačí i mléko/ 4 lžíce hladké mouky 5 lžic krystal. cukru, vše svaříme do zhoustnutí. Do chladnoucí směsi přidáme 20 g másla a asi 200 g směsi rozinek, posekaných ořechů, mandlí, kandovaného ovoce. Smícháme a na vymazaný plech se lžičkou tvoří placatá kolečka. Pečou se ve středně teplé troubě, až mají hnědé okraje, od plechu se dají sundat jen za tepla špachtlí, vychladnuté by se lámaly. Po vychladnutí namáčíme rovnou stranou v čokoládě.
recept z učebnice: cukr krupice 2 400 g Margarín 550 g hladká mouka 750 g sušené mléko 50 g škrobový sirup 650 g Proslazená pomeranč. kůra 800 g rozinky 500 g buráky nesolené 2 200 g voda 1 100 g Svaří se dohromady voda, škrob. sirup, sušené mléko, cukr, margarín, kůra, buráky a rozinky. Po částečném vychladnutí se přidá mouka, zamíchá a sáčkem se stříkají na vymazaný plech hromádky, které pak stlačíme do placičky. Pečeme při 220 C a před dopečením se tvar upraví kulatým vykrajovátkem. Sundává se za tepla, vychladlé namáčí v čok. polevě. No, schválně, na který máte větší chuť? Držím Jarkovi palce, ať se mu dílo podaří a ve své zvídavosti se nedá nikým odradit. |
|
|
|
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|