Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: formy' |
Od: Helena |
Vloženo: 20.08.2008 7:57:37 |
Já to dělám bez formičky, kterou jsem taky nesehnala, tak jsem si pomohla a jde to. Ale podotýkám, že z toho dělám jen mini zrna, na velké zrna si musíte vyhledat něco většího. Koupila jsem si z umělé hmoty takové tvořítko na kopečky, vypadá to stejně jak se používá "naběračka" na kopečkovou zmrzlinu, jen ta z umělé hmoty má v rukojeti takové tlačítko, které když zmáčknu tak z té "naběračky" to samo vytlačí. Jinak se může používat i vyklepnutím o stůl. Z marcipánu vykrojím kolečko, které vložím do té "naběračky", naplním hmotou na zrno (ne plně cel), znovu přiložím vykrojené kolečko - to je spodek zrna, trošičku na okrajích spojím - ale není nutné, pak vyklopím. Mám kopeček jako zmrzlinu a hned malíčkem projedu střed a je z toho pěkné zrno. Pokud mi to trošičku na těch spojích dole proteče ven, nevadí, po poilití čokoládou nic není poznat! Máčet v čokoládě pořádně ztuhnuté, ale to už určitě víte. Jinak na velké zrno si vymyslete něco většího, třeba misku, ale nesmí být moc roztažená po bocích, je lepší když je průměr menší a miska vyšší, protože když to projedete malíčkem tak se vám to zrno roztáhne a trošičku sníží. Já mám z této mé formičky, která byla velice laciná a je všem přístupná, velice pěkná zrna. Zkuste to. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|