Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Mraky,bouřka - bílkový krém' |
Od: Karlos |
Vloženo: 20.08.2008 11:20:22 |
Asi tak. Profi bílkový krém se vcukrárně vždy zalévá vroucím cukerným roztokem. Nejčastěji na 115°C. Postup se šleháním ve vodní lázni nevede nikdy k tak dobrému výsledku. Obvykle se využívá postupu, kdy 1/3 krupicového cukru se zasypává postupně do částečně ušlehaných bílků a zbylé 2/3 se svaří s vodou na 115°C. Drátěné očko nechť je dobrým pomocníkem.. Já jsem se naučil dělat to tak, že začnu šlehat v době, kdy kdy se cukerný roztok počne vařir. když je sníh jakš takš vyšlehán(ne uplně) začnu sypat cukr, postupně. pak se to musí dobře vyšlehat, s cukrem se bílky přešlehat nedají. obvykle se mi cukr dovaří, když už mám bílky dobře ušlehané....pokud dříve, přileju vodu, nebo stáhnu z plotny. Průběžně zkouším očkem stav roztoku. Roztok se přilévá tenkým pramínkem a metlou el. šlehače ho pěkně hned zašleháváte....Krém se pak došlehá do lehkého vychladnutí. Vanilkový cukr se dává až ke konci.
Karel. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|