Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Mraky,bouřka - bílkový krém'

Od: Karlos

Vloženo: 20.08.2008 11:20:22

Asi tak. Profi bílkový krém se vcukrárně vždy zalévá vroucím cukerným roztokem. Nejčastěji na 115°C. Postup se šleháním ve vodní lázni nevede nikdy k tak dobrému výsledku. Obvykle se využívá postupu, kdy 1/3 krupicového cukru se zasypává postupně do částečně ušlehaných bílků a zbylé 2/3 se svaří s vodou na 115°C. Drátěné očko nechť je dobrým pomocníkem..
Já jsem se naučil dělat to tak, že začnu šlehat v době, kdy kdy se cukerný roztok počne vařir. když je sníh jakš takš vyšlehán(ne uplně) začnu sypat cukr, postupně. pak se to musí dobře vyšlehat, s cukrem se bílky přešlehat nedají. obvykle se mi cukr dovaří, když už mám bílky dobře ušlehané....pokud dříve, přileju vodu, nebo stáhnu z plotny. Průběžně zkouším očkem stav roztoku.
Roztok se přilévá tenkým pramínkem a metlou el. šlehače ho pěkně hned zašleháváte....Krém se pak došlehá do lehkého vychladnutí. Vanilkový cukr se dává až ke konci.

Karel.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.