Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Mraky,bouřka - bílkový krém' |
Od: karlos |
Vloženo: 26.08.2008 16:49:24 |
Asi druhá Jana: Hm, nás to tedy učitel učil, že se nepřešlehaj, ne že ne tak snadno, ale skoro vůbec......ale netvrdim že to nejde, záleží na obsahu cukru. Budu-li to šlehat hodinu tak to asi povolí......to je jasný. V bílkovém krému je toho cukru ale hodně tak by k tomu dojít nemělo. U piškotové hmoty už bych to v klidu nezkoušel. Pro Janu(asi č. 1) : Načasování vaření a šlehání není zas takový problém, jak píšete stažení z plotny sníží teplotu, ale já psal o chvilce, ta teplote jen tak neklesne....radši doleju vodu, opatrně. Bílky s cukrem musí být před přiléváním cukru vyšlehané kvalitně, platí to zejména u bílko-ovocného krému na indiány, protože po zalití cukerným roztokem už hmota nenabyde na objemu. Nechat vyšlehané bílky chvíli jen tak....to se taky nic nestane. Jde o několik minut, ne o desítky minut. Spíš jde o to nedat do cukru moc vody, dávky jsou nastaveny pro jednotlivé druy cuk. roztoků. Já už to tam leju od oka. Karel.
|
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|