Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Mraky,bouřka - bílkový krém'

Od: karlos

Vloženo: 26.08.2008 16:49:24

Asi druhá Jana: Hm, nás to tedy učitel učil, že se nepřešlehaj, ne že ne tak snadno, ale skoro vůbec......ale netvrdim že to nejde, záleží na obsahu cukru. Budu-li to šlehat hodinu tak to asi povolí......to je jasný.
V bílkovém krému je toho cukru ale hodně tak by k tomu dojít nemělo. U piškotové hmoty už bych to v klidu nezkoušel.
Pro Janu(asi č. 1) : Načasování vaření a šlehání není zas takový problém, jak píšete stažení z plotny sníží teplotu, ale já psal o chvilce, ta teplote jen tak neklesne....radši doleju vodu, opatrně. Bílky s cukrem musí být před přiléváním cukru vyšlehané kvalitně, platí to zejména u bílko-ovocného krému na indiány, protože po zalití cukerným roztokem už hmota nenabyde na objemu. Nechat vyšlehané bílky chvíli jen tak....to se taky nic nestane.
Jde o několik minut, ne o desítky minut. Spíš jde o to nedat do cukru moc vody, dávky jsou nastaveny pro jednotlivé druy cuk. roztoků. Já už to tam leju od oka.
Karel.




Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.